A napelemes tetőcserép energiatudatos és innovatív megoldás a 100 éves Terrán tetőtől

Nyáron új lakossági energiahatékonysági pályázat nyílik meg, amelyen a napelemes napelemes tetőcserepekre is lehet támogatást igényelni.

Ideje elfelejteni a tető síkja fölé telepített hatalmas napelem táblákat!

A 100 éves Terrán Generon tetőcserepe egy napelemes tetőcserép, melynek felhelyezése és megjelenése szinte megegyezik a hagyományos tetőcserepekével. A betoncserépbe integrált napcelláknak köszönhetően nincs felesleges tetőáttörés, prémium megjelenést biztosít az ingatlan számára, és növeli annak értékét. Így a tető eredeti védelmi funkciója a teljes tetőfelületen tökéletesen biztosított. A Terrán Generon hatékonyságban és teljesítményben is felveszi a harcot a klasszikus szolár panelekkel, ráadásul az általa nyújtott esztétikai élmény is sokkal nagyobb. A Terrán Generon napelemes tetőcserépre 20 év garanciát adnak, és mivel Magyarországon gyártják, így a garanciális ügyintézés könnyen és gyorsan elérhető. A 100 éves Terrán az általa felhalmozott gyártási tapasztalattal és tudással kiváló minőségű termékeket gyárt. A Terrán számára fontos az ökotudatosság, a Generon alapja a betoncserép, amelynek gyártása energiafelhasználás és környezetterhelés szempontjából is élen jár. A Terrán Generon mérete és formája tökéletesen illeszkedik a Terrán Zenit vagy Rundo termékcsalád elemeihez, így pontosan kiszámítható és kialakítható a tető napelemes cseréppel borított legoptimálisabb mérete.

A tervek szerint nyáron új lakossági energiahatékonysági pályázat nyílik meg.

Ezen a napelemes rendszerek mellett korszerű elektromos fűtési rendszerekre is lehet támogatást igényelni. A várhatóan százmilliárd forintot meghaladó keretösszegű pályázat célja, hogy ösztönözzék a komplex energetikai megoldások kialakítását. Támogatást lehet igényelni például a tetőre helyezett, saját fogyasztásra termelő napelemes beruházásokra és elektromos (hőszivattyús) fűtési rendszerekre. A napelemes cseréptetőket is bevonták a támogatható termékek körébe. 

Teljes verzió