vissza
Mi építjük újjá a tavaly leégett kilátót Révfülöp Fülöp-hegyen

Mi építjük újjá a tavaly leégett kilátót Révfülöp Fülöp-hegyen

Július elejétől újra várja a kirándulókat és túrázókat a fantasztikus panorámát nyújtó kilátó.

2001-ben a Millennium évében építtette Révfülöp önkormányzata a kilátót a Fülöp-hegyen. A látványosság gyorsan a természetbarátok kedvence lett. Csaknem pontosan egy éve, 2020. február 13-én éjszaka egy villámcsapás miatt kigyulladt, és leégett a kilátó, amit az önkormányzat a biztosító által kifizetett kártérítésből és állami „vis-maior” támogatásból építtet újjá.

A beruházásra kiírt pályázatot cégünk nyerte el. A még szükséges bontási munkákat befejeztük, az állványozással megkezdtük az újjáépítés előkészítését. Az újjáépítés az azóta elhunyt Pelényi Gyula tervei szerint történik, ebben segítségünkre van a tervező testvére Pelényi Margit építész.

A gyártmányterv elkészülte után vitnyédi üzemünkben szabjuk készre az elemeket, amiket Révfülöpön már „csak” összeállítani kell. Az építéshez BSH rétegragasztott fagerendákat használunk. A boronafal, a lépcső, az erkélyek a tetőszerkezet és az egyéb kiegészítők elkészítéséhez csaknem 40 m3 faanyagot használunk fel.

Vállalásunk szerint a munkákat június 30-ra befejezzük, és utána eredeti pompájában újra birtokba vehetik a természetjárók és túrázók a csodálatos panorámájú kilátót Révfülöp Fülöp-hegyen.

Az egyes építési ütemekről folyamatosan beszámolunk.  Addig lessetek be üzemünkbe, ahol már javában dolgozunk!