vissza
Újjáépítettük Révfülöpön a Fülöp-hegyi kilátót

Újjáépítettük Révfülöpön a Fülöp-hegyi kilátót

Szakmai kihívás és személyes elköteleződés

2021 július 17-én ünnepélyes keretek közt avatták fel a Tetőpont Plusz Kft által újjáépített kilátót Révfülöpön a Fülöp-hegyen. A munka nem csak szakmai kihívás volt számunkra, hanem személyes elköteleződés is. Az avatóünnepségen elmondtam, hogy abban az évben, 2001-ben építtette Révfülöp önkormányzata a kilátót a Fülöp-hegyen amikor a családunk nyaralót vásárolt a településen. Azóta részben révfülöpinek is érezzük magunkat. Azonban 2020 február 12-én éjszaka egy villámcsapás miatt leégett a kilátó, amit az önkormányzat a biztosító által kifizetett kártérítésből és állami támogatásból építtetett újjá.

A beruházásra kiírt pályázatot cégünk nyerte el. Az újjáépítés az azóta elhunyt Pelényi Gyula tervei szerint történt, ebben segítségünkre volt a tervező testvére Pelényi Margit építész.

A gyártmányterv elkészülte után vitnyédi üzemünkben szabtuk készre az elemeket, amiket Révfülöpön már „csak” összeállítani kellett. A boronafal, a lépcső, az erkélyek több mint 40 köbméter BSH rétegragasztott fagerendából készültek. A tetőszerkezet és az egyéb kiegészítők elkészítéséhez normál fenyő fűrészárut használtunk fel. Ahogy az idő engedte tavasszal, azonnal nekiláttunk a helyszíni munkának, ami számtalan kihívással járt. Fel kellett hordanunk minden anyagot a hegyre, a munkagépek, daruk közlekedése a hegyi utakon az erdőben próbára tette a szakembereket. A toronysisakot a földön a torony tövében építettük össze bedeszkázva, bádogozva, a villámvédelem kiépítésével együtt, és daruval emeltük be a végső helyére. Dolgozóink elhivatottan, nagy kedvvel végezték a munkát, és jólesett, hogy ezt mások is észrevették.

Megtisztelő volt számunkra, ahogy az avatóünnepségen Kondor Géza polgármester, Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő, a megszólaló építész és tervező is méltatta a munkánkat, cégünk és dolgozóink hozzáállását, az elkészült épület minőségét.

Ezért is volt fontos számomra, hogy ne csak én legyek ott cégvezetőként az avatóünnepségen, hanem mindazok, akik fontosak számomra. Mindenekelőtt a családom, valamint azok a munkatársaim, akik a két kezükkel elvégezték a munkát fenn a hegyen. Ők és családtagjaik is hallhatták az elismerő szavakat, részesei lehettek az ünnepségnek. Büszkeséggel töltött el, hogy lányom Tóth Rita Sára is ott állt mellettem, aki diákként készül az építész hivatásra, és 6 hetes szakmai gyakorlatát ott tölthette velem az építkezésen. Így lett számunkra szakmai kihívás és egyben személyes elkötelezettség is ez a beruházás.

Tóth Géza ügyvezető