Tetőépítés

A tető alapja a pontosan kivitelezett ácsszerkezet
A tető alapja a pontosan kivitelezett ácsszerkezet

Az építmények, családi házak, csarnokok, teraszok, kerti kiülők egyik legfontosabb egysége az időjárás viszontagságaitól védő tetőszerkezet, amely azon túl hogy meghatározza az építmény habitusát, karakterét, egyszerre számos szabványnak, előírásnak és teljesítmény elvárásnak is meg kell feleljen. A professzionális tetőszerkezetek ma már aktív részt vállalnak a lakóépületek vonatkozásában hatályos és egyre szigorodó energiatakarékossági előírások betartásában, sőt ma már nem ritka, hogy a tetőszerkezeten elhelyezett energiatermelő egységek - napkollektor, napelem - hozzájárulnak az épület energiaszükségletének minimalizálásához. A tetők, a tetőszerkezetek az elmúlt évtizedek rohamos fejlődésének köszönhetően a mai épületek hatékonyabb, biztonságosabb és összetettebb elemeivé váltak.

A tetőépítés, a komplett tetőszerkezet felépítése több elemre, munkafolyamatra bontható. A tető szerkezetét, az állékonyságát az ácsszerkezet biztosítja, amely ma is jellemzően fából készül. A kész ácsszerkezet borítása a tetőfedés és a bádogos munkák biztosítják a szerkezet időjárás állóságát, a különféle rétegrendben a héjalás alá, vagy utólagosan a beltéri oldalon felépített szigetelés pedig a megcélzott hőkomfortért, az energiafelhasználás optimalizálásáért felelős. Az utóbbi évek egyre gyakoribb igénye a napelem, vagy napkollektor, aminek az elhelyezése, vagy előkészítése szintén a tetőépítés egy elemének tekinthető.

Minden tető szerkezet elkészítése a számítógépes tervezéssel indul
Minden tető szerkezet elkészítése a számítógépes tervezéssel indul

Cégünk a Tetőpont Plusz Kft. 1996. évi alakulása óta foglalkozik különféle tetők, tetőszerkezetek tervezésével és megépítésével, ma már évente egy tucat komplett tető kerül ki műhelyünkből, a tetőfelújítások, tetőtér beépítések, télikert-szerkezetek és egyéb kültéri könnyűszerkezetes megoldásaink mellett. Referenciáink között a családi házak tetőszerkezetei mellett megtalálhatók még a középületek, csarnokok, mezőgazdasági épületek tetői, vagy az igaz nagy kihívások a templomok tetőszerkezeteink legyártása és megépítése. Az épületek tetőszerkezetei mellett készítünk könnyűszerkezetes, valamint csarnok jellegű épületeket, télikerteket, előtetőket, kocsibeállókat, illetve tetőjavításokat, felújításokat.

Komplett szolgáltatásunkba a tetőfedés is beletartozik
Komplett szolgáltatásunkba a tetőfedés is beletartozik

A tetőépítés minden esetben a pontos felméréssel és számítógépes szerkezet-tervezéssel kezdődik, ahol a helyszíni felmérést követően az ügyfél elképzeléseit és a terveket figyelembe véve speciális ácsipari tervező programmal készítjük el a pontos, 3 dimenziós terveket. A számítógépes tervezésnek köszönhetően minden anyagszükséglet pontosan meghatározott, így a terv optikai elfogadását követően hajszál pontos anyagjegyzék és árajánlat készül. A számítógépes terv tartalmazza a héjalás pontos felépítését, a rétegrendet és az adatok alapján minden statikai, hőtechnikai és hangszigetelési paraméter meghatározható. Az ajánlat, a terv elfogadását követően kerül sor a munka beütemezésére, a megfelelő időpont kiválasztására. A szerződésben rögzített héten csapatunk - az ácsüzemünkben pontos méretre előregyártott szerkezet elemekből- rövid időn belül elkészíti a tetőt.

Az elkészült ácsszerkezet faanyaga az előírásoknak megfelelően favédelmi és tűzvédelmi kezelést kap mielőtt feldolgozásra kerül. A felhasznált héjazatra a gyártó 50 év garanciát biztosít, míg a szerkezet esetében cégünk 5 év teljes körű garanciát vállal. A garancia igény bejelentését követően kollégáink megvizsgálják a problémát, a hibához vezető okokat és haladéktalanul orvosoljuk az esetleges problémát.

Széchenyi 2020 pályázati logó